Kost Näring & Örtterapi

Med kost, näring och örtterapi, hjälper vi dig att komma i balans igen. 
Vi går igenom hur din livsstil är nu, så som kosten, motionen, sömnen, relationerna, arbetet, tankemönstren, andningen m.m, och vilka mål du vill uppnå.
En behandling innefattar samtal och individuellt anpassad rådgivning.
Med bra näringsrik kost, samt med örternas hjälp, tittar vi på vad just Du behöver för att komma i balans, och få en bättre livskvalité.
Det vill säga, att du mår bra och har lättare att bli frisk om alla delar är i balans så som kost, motion, återhämtning, socialt liv, tankarna, miljö mm. Det finns inte bara en orsak till att försämrad hälsa uppstår.
Kost och näring är väldigt viktigt, men det har även stor betydelse hur du tänker.
Att vända ett problem till en möjlighet kan vara en utmaning, men kan också visa oss en väg att hitta balansen.
Hud, muskler och bindväv blir ofta kroniskt inflammerade när antingen matsmältningsorganen eller avgiftningssystemet inte fungerar som de ska, eller när det råder näringsbrister. Att förbättra sin näringsstatus och återställa funktionen i matsmältnings- och avgiftningssystemen är en bra start.
Att laga maten med bra ekologiska råvaror och utesluta kemikalier i vårt hushåll är något vi borde sträva efter dagligen.
Vår styrka ligger i att finna orsaken till uppkomna problem/symtom.Har Du värk, smärta, sömnproblem, mag- & tarmproblem, viktproblem eller fastnat i din personliga utveckling? Känner Du Dig trött, håglös, energilös, kraftlös, utmattad, orolig och ängslig?
Hos oss gör vi olika hälsoanalyser, så som levande blodanalys, fettsyrebalanstest, blodsocker, mäter blodtryck, väger på våg som mäter BMI, vatten fett och muskler i din kropp, för att kunna se var obalansen sitter. Vi ser på helheten.
Att göra en hälsokontroll innebär att du får besked om obalanser som orsakar dina symtom. Människan är uppbyggd av miljontals celler och när deras kommunikation försämras uppstår symtom. Det kan vara näringsbrister, felaktigt pH värde, belastningar av kemikalier, tungmetaller och parasiter. Det kan vara emotionella orsaker till blockeringar som försämrar syretillförseln osv.
Du får sedan råd om kost, recept, kostschema, motionsschema, kosttillskott, andningsövningar, eller andra terapiformer som kan vara till hjälp i din läkning.

Under en konsultation går vi igenom kosten, motionen, sömnen, relationerna, arbetet, tankemönstren, andningen så finner jag tillsammans med dig, en lämplig behandling. Livsstilsförändringar, kostomläggning och örter hjälper dig att komma i balans igen. En behandling innefattar samtal och individuellt anpassad rådgivning.

Min förhoppning är att jag genom mitt arbete skall kunna inspirera fler människor till att prova på läkeväxter som komplement till annan medicin. 
Naturen erbjuder oss stora möjligheter att påverka den egna hälsan.
Att själv kunna gå ut i skogen och samla in sin mat som medicin, ger en dubbelverkande terapeutisk effekt. Skogsvandringen, sökandet efter den rätta örten, att välja ut och plocka de exemplar man vill ha och slutligen gå hem och bereda sin medicin – allt detta sänder starka signaler om läkande till kroppen.

Vi ses på min mottagning eller via Messenger/Skype. 
Telefonkonsultation/rådgivning med skriftligt behandlingsförslag ingår. 
Passar vid lindrigare obalanser eller då du vet ungefär vad du behöver behandla.

Varmt välkommen att boka en konsultation i kost näring och örtmedicin.
Kontakta mig på ekokost.nu@gmail.com, på boka direkt, eller fyll i formuläret längre ner på sidan. 
 
Välkommen!